Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 rúd réteshez 1 csomag réteslap, 80 dkg krumpli, 1 fej hagyma, 2 egész tojás, 1 kk őrölt pirospaprika, só, bors ízlés szerint, 1 dl olaj, 1 dl tejföl
Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük. Eközben a hagymát felkockázzuk és kevés olajon, serpenyőben aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk és egy kk pirospaprikával fűszerezzük. A hámozott főtt burgonyákat 1 cm-es kockákra aprítjuk és a hagymához keverjük, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. Amikor kihűlt, felverjük a 2 tojást és a burgonyához keverjük.
Egy tiszta, nedves konyharuhára terítünk 3 réteslapot, olajjal elkevert tejföllel megkenjük. A krumplitöltelék egyharmadát a tésztalap alsó felére halmozzuk, a széleket behajtjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki és a konyharuha segítségével a töltött tésztalapot felgörgetjük. Tepsibe emeljük és a tetejét olajjal megkenjük. A maradék réteslapot és krumplitölteléket ugyanígy használjuk fel. A tepsit forró sütőbe tesszük és 20 perc alatt pirosra sütjük a réteseket.
Tipp Forrón vagy langyosan tálaljuk, saláta illik hozzá. Kiváló előétel, vagy akár köretként is adhatjuk natúr húsok mellé. Megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.