Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krumplis pogácsa mascarponéval
2016.06.13

kremsajtos-krumplis-pogacsa.jpg

Hozzávalók

35 dkg liszt

1 cs sütőpor

10 dkg puha vaj

2 tojás sárgája

1 db nagyobb főtt burgonya

2 ek tejföl

2 ek mascarpone

2 kk só

a tetejére

2 ek tej

2 kk őrölt köménymag

5 dkg reszelt sajt

Elkészítés A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a puha vajat, a 2 tojás sárgáját, a mascarponét és a sót. Összedolgozzuk a liszttel, amelyben elkevertük a sütőport. Lisztezett felületre borítjuk, alaposan összegyúrjuk, ha kell, lisztet szórunk hozzá.

A tésztát kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tejjel, éles késsel bevagdossuk, hogy kockás legyen a teteje. A reszelt sajtot összekeverjük az őrölt köménymaggal és megszórjuk vele a tésztát.

Közepes méretű pogácsákat szaggatunk, két kézzel kissé megsodorjuk az oldalukat, hogy magasabbak legyenek és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pogácsákat. kb. 35 perc alatt piros ropogósra sütjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.