Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
10 dkg puha vaj
2 tojás sárgája
1 db nagyobb főtt burgonya
2 ek tejföl
2 ek mascarpone
2 kk só
a tetejére
2 ek tej
2 kk őrölt köménymag
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a puha vajat, a 2 tojás sárgáját, a mascarponét és a sót. Összedolgozzuk a liszttel, amelyben elkevertük a sütőport. Lisztezett felületre borítjuk, alaposan összegyúrjuk, ha kell, lisztet szórunk hozzá.
A tésztát kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tejjel, éles késsel bevagdossuk, hogy kockás legyen a teteje. A reszelt sajtot összekeverjük az őrölt köménymaggal és megszórjuk vele a tésztát.
Közepes méretű pogácsákat szaggatunk, két kézzel kissé megsodorjuk az oldalukat, hogy magasabbak legyenek és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pogácsákat. kb. 35 perc alatt piros ropogósra sütjük.