Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krumplis kenyér
2013.03.26

krumpliskenyer.jpg

Hozzávalók egy nagyobb vagy két kisebb cipóhoz 3 közepes méretű főtt krumpli, 60 dkg liszt, 2 ek (liba)zsír, 3 mk só, 3-4 dl langyos víz A kovászhoz 2,5 dkg élesztő, 1 mk cukor, 2 ek liszt, 1,5 dl langyos víz

Elkészítés Az élesztőt mély tálba morzsoljuk, hozzáadjuk az 1 mk cukrot, 2 ek lisztet, a 1,5 dl langyos vizet, és 30 (de legalább 15-20 ) percen át meleg helyen tartjuk, hogy jól felfusson.

 

A burgonyát pépesre törjük egy nagy, mély tálban, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kovászt, az olvasztott, langyos (liba)zsírt, és annyi langyos vizet, hogy ruganyos, jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezt jól kidolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt, mély sütőformába helyezzük.Liszttel beszórva, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük (nagyjából háromszorosára kell nőnie).

 

A tetejét vízzel megkenve, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, a középső rácson sütjük úgy, hogy a rács alá egy kisebb lábasban 2-3 dl forró vizet teszünk. A sütés kezdetétől 15 percig ne nyissuk ki a sütőajtót! Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, akkor letakarjuk alufóliával.

 

Kb. 45 perc alatt készre sütjük, majd még egyszer átkenjük a tetejét vízzel, és hagyjuk kihűlni. Utána szépen szeletelhető.

 

Tipp Ezt a receptet a mindmegette oldalon találtuk, és kissé egyszerűsített formában készítettük el. Nagyon finom és puha!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.