Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 12 db érett sárgabarack, 10 dkg natúr krémsajt, 2 ek tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek aprított snidling, 1 kk citromlé, só, 1 csomag lapmandula
Elkészítés A krémsajtot összedolgozzuk a tejföllel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, az aprított snidlinget, meglocsoljuk a citromlével, ízlés szerint sózzuk és habos krémmé dolgozzuk.
A lapmandulákat egy serpenyőben barnára pirítjuk, kicsit megsózzuk, kihűtjük.
A sárgabarackokat megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel hosszában kettévágjuk. A magot eltávolítjuk, és a felezett barackokat egy lapos tálba sorakoztatjuk. A kikevert krémsajtból egy-egy kanálnyit a barackokba töltünk és a tetejüket bőségesen megszórjuk a pirított mandulával . Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük.
Tipp Igazi nyári előétel, kínáljunk mellé jól behűtött fehérbort vagy rosét.