Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2 db kisebb csirkemell, filézve
1 dl joghurt
2 dl tej
flekkenfűszer
majoránna
A borításhoz
25 dkg mascarpone
15 dkg fekete, magozott olajbogyó
10-15 db szárított paradicsom (csíkokra vágva)
bazsalikom
só, bors
15 dkg reszelt mozzarella
olaj
Elkészítés
A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk, és a tejben elkevert joghurttal bevonjuk. 2-3 óra elteltével a húst a pácból kivesszük, flekkenfűszerrel és majoránnával beszórjuk, majd fél óra elteltével a csirkeszeleteket 2 percre forró olajba mártva hirtelen megkapatjuk.
A húsdarabokat vékonyan kiolajozott sütőtálba fektetjük, és a hozzávalókkal ízesített sajtkrémmel egyenletesen bevonjuk, majd reszelt mozzarellát hintünk rá és megszórjuk az olajbogyóval.
A sajtkrémes csirkehúst 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük (25-30 perc).