Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
6-8 db szárzeller
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db kis zellergumó
2 db kis burgonya
1 db zöldségleves kocka
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek olaj és 1 ek vaj a hagyma pirításához
só, bors
1 mk Provance-i fűszerkeverék
fél citrom leve
Elkészítés A szárzellert vékonyan (zöldséghámozó segítségével) meghámozzuk, hogy erős szálait eltávolítsuk, és feldaraboljuk. A zöldségeket és a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat az olajjal és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és a feldarabolt szárzellert, sózzuk, borsozzuk és néha megkeverve félpuhára pároljuk. Felöntjük kb. 1liter vízzel, beledobjuk a leveskockát és a feldarabolt burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a Provance-i keverékkel. Lefedjük, és közepes hőfokon puhára főzzük.
Az elkészült levest botmixerrel pépesítjük és felengedjük a tejföllel. Összeforraljuk, kissé besűrítjük és végül citromlével ízesítjük.
Tipp Sajtos pirítóst kínálhatunk mellé.