Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kráter sütemény
2014.07.24

 csaszartoltes-2014-0181.jpg

Hozzávalók A tésztához 5 db tojás, 20 dkg liszt, 3 ek kakaópor, 1 cs sütőpor, 20 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej A krémhez 8 dl tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 cs epres pudingpor, 5 ek cukor A mázhoz a tetejére 1 nagy doboz tejföl, 2 -3 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés A pudingok főzésésével kezdjük: 4-4 dl tejjel és 2,5-2,5 kanál cukorral külön-külön megfőzzük a pudingokat és teljesen kihűtjük. Míg a pudingok hűlnek, megsütjük a tésztát: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd egy másik tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, és a krémhez keverjük. Ezután kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan a tésztába keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A kihűlt pudingokat kanalanként felváltva a tésztára halmozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A tejfölt összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a még meleg, megsült tészta tetejére kenjük.

Hagyjuk kihűlni és kockákra vágva kínáljuk.

Tipp Készíthetjük úgy is, hogy csak 1,5 ek kakaóport keverünk a tészta egyik felébe, és márványos lesz a sütemény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.