Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kozák kucsma Erzsikétől
2012.03.20

kozak-sapka-001.jpgHozzávalók 28-30 darabhoz A piskótához 4 tojás, 10 ek víz, 5 ek. kristálycukor, 5 ek liszt, 2 ek natúr kakaópor, 2 púpozott ek porcukor A krémhez 4 dl tej, 10 dkg rétesliszt, 2 cs vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor Az oldalához kb. 10 dkg kókuszreszelék A tetejére 10 dkg csokoládé, 10 dkg margarin

Elkészítés A tojások sárgáját és a 10 ek vizet robotgéppel egy-két perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk. Az így kapott egységes, tejföl sűrűségű habhoz hozzászitáljuk a kakaót és a lisztet, összedolgozzuk. A tojások fehérjét habbá verjük, a vége felé kanalanként a porcukrot is hozzáadjuk és a kemény habot óvatosan a lisztes masszához keverjük.

Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen belesimítjuk.

Hideg sütőbe tesszük és 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

A krém elkészítéséhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a lisztet, ízesítjük a vaníliás cukorral. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, hozzákeverjük a lisztes tejet és lassú tűzön sűrűre főzzük, kihűtjük. Eközben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral és összedolgozzuk a már kihűlt krémmel.

Összeállítás A piskótakorongokat lapjában kettévágjuk, krémmel megkenjük és ismét összeillesztjük, az oldalukat is megkenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk és tálcára tesszük.

A csokimázhoz a margarint és a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni és ezzel kenjük meg a kókuszos sütemények tetejét.  Óvatosan dolgozzunk, hogy a csokimáz ne folyjon rá a kókuszra.

Fogyasztás előtt egy-két órára tegyük hűtőbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.