Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kovászos káposzta borókabogyóval
2014.08.14

paprikas-krumplis-pogacsa-fured-019.jpg

Hozzávalók 1 nagy befőttesüveghez 1  fej káposzta,1 kk köménymag, 5-6 gerezd fokhagyma, 8-10 szem borókabogyó. A felöntőlébe literenként 1 púpozott ek só, továbbá a savanyításhoz egy szelet fehér vagy barna kenyér

Elkészítés A sós vizet felforraljuk, langyosra hagyjuk hűlni. A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, belekeverjük a köménymagot, a borókabogyókat és a megtisztított fokhagymagerezdeket is.

Egy nagy befőttesüveget megtöltünk a káposztával, legfelülre kerül a kenyérszelet, majd ezen keresztül annyi sós vizet öntünk az üvegbe, hogy az a kenyeret is ellepje. Fedjük be az üveg tetejét tányérkával vagy egy darab fóliával, és tegyük napos helyre.

Kb. 3 napon át kell érlelni, és legalább egyszer érdemes odébb fordítani, hogy minden oldalról egyformán kapjon napsütést. A második nap végén vegyük ki a kenyeret, de folytassuk az érlelést. Kóstoljuk meg a káposztát, és ha  szükséges, még egy nappal érleljük tovább.

Tipp  Kiváló savanyúság, amit a kovászos uborkához hasonlóan sült húsokhoz, pörköltekhez ajánlunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.