Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy befőttesüveghez 1 fej káposzta,1 kk köménymag, 5-6 gerezd fokhagyma, 8-10 szem borókabogyó. A felöntőlébe literenként 1 púpozott ek só, továbbá a savanyításhoz egy szelet fehér vagy barna kenyér
Elkészítés A sós vizet felforraljuk, langyosra hagyjuk hűlni. A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, belekeverjük a köménymagot, a borókabogyókat és a megtisztított fokhagymagerezdeket is.
Egy nagy befőttesüveget megtöltünk a káposztával, legfelülre kerül a kenyérszelet, majd ezen keresztül annyi sós vizet öntünk az üvegbe, hogy az a kenyeret is ellepje. Fedjük be az üveg tetejét tányérkával vagy egy darab fóliával, és tegyük napos helyre.
Kb. 3 napon át kell érlelni, és legalább egyszer érdemes odébb fordítani, hogy minden oldalról egyformán kapjon napsütést. A második nap végén vegyük ki a kenyeret, de folytassuk az érlelést. Kóstoljuk meg a káposztát, és ha szükséges, még egy nappal érleljük tovább.
Tipp Kiváló savanyúság, amit a kovászos uborkához hasonlóan sült húsokhoz, pörköltekhez ajánlunk.