Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 kemény, érett körte
8 hajszálvékony szelet bacon (üzletben készen is kapható)
5 dkg dióbél
5 dkg márványsajt
1/2 citrom leve
10 dkg rukkola saláta
Elkészítés
A körtéket megmossuk, négy nagyobb cikkre vágjuk, magházukat kiszedjük, majd citromlével azonnal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.
A baconszeleteket hosszában kettévágjuk és az így kapott szalonnacsíkokba belecsavarunk 1-1 körteszeletet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a körte puha nem lesz.
Közben a diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben kevergetve, enyhén megpirítjuk. A márványsajtot villával kissé szétmorzsoljuk.
A kész körtéket tányérokra adagoljuk. A rukkolát átforgatjuk egy kevés, sütésből maradt lével (vagy citromlével), megszórjuk márványsajttal és pirított dióval, majd a körte mellé halmozzuk.
Azonnal fogyasztjuk.