Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Körte baconnal és rokfortos-diós salátával
2016.11.02

korte-baconnal.jpg

Hozzávalók 4 főre

4 kemény, érett körte

8 hajszálvékony szelet bacon (üzletben készen is kapható)

5 dkg dióbél

5 dkg márványsajt

1/2 citrom leve

10 dkg rukkola saláta

Elkészítés

A körtéket megmossuk, négy nagyobb cikkre vágjuk, magházukat kiszedjük, majd citromlével azonnal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.

A baconszeleteket hosszában kettévágjuk és az így kapott szalonnacsíkokba belecsavarunk 1-1 körteszeletet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a körte puha nem lesz.

Közben a diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben kevergetve, enyhén megpirítjuk. A márványsajtot villával kissé szétmorzsoljuk.

A kész körtéket tányérokra adagoljuk. A rukkolát átforgatjuk egy kevés, sütésből maradt lével (vagy citromlével), megszórjuk márványsajttal és pirított dióval, majd a körte mellé halmozzuk.

Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.