Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 palacsintához (4 adag) 2 tojás, 1 alma, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 evőkanál olaj + a sütéshez csipetnyi só, késhegynyi sütőpor, késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, a tejjel, az olajjal, a sütőporral és a liszttel csomómentesre keverjük. Belereszeljük az almát, hozzáadjuk a fahéjat és elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Palacsintasütőben (ha szükséges, olajozzuk ki!) 8 palacsintát sütünk. 2-2 palacsintát megtöltünk karamellpudinggal és erdei gyümölccsel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp Nyáron kínálhatjuk vanília- vagy citromfagylalttal töltve is.
Levin mondja Na jó, bevallom nem a könnyed, hanem az elvetemült jelzőt fontolgattam ennél a bejegyzésnél. Csak nem jutottam dűlőre saját magammal, hogy az "elvetemülten finom" vagy az "elvetemülten süthetetlen" címet adjam neki. Mert igazán könnyed palacsintát akartam, amit sikerült is, ám annál nehezebben ment a megfordításuk. De én győztem! Jutalmul tejkaramellpudinggal és erdei gyümölccsel töltöttem őket!