Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kókuszos habcsók, Levintől
2016.02.15

kokuszos--habcsok.jpg

Hozzávalók
2 tojásfehérje
130 g porcukor
150 g kókuszreszelék
1 tk. reszelt narancshéj (ez most narancs hiányában kimaradt)
1 tk. citromlé
csipetnyi só

Elkészítés
A sütőt 140 fokra előmelegítjük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.

A tojásfehérjét a sóval, cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.

A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe.
A habcsókokat kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. (Figyeljünk rá, mert könnyen túlsül és kemény lesz!)

A kikapcsolt sütő ajtaját félig nyitva hagyjuk, és a habcsókot hagyjuk 30 percig szilárdulni.

Tipp Kókusz helyett apróra vágott mandulát, kesudiót vagy más diófélét is keverhetünk bele. Én egyszer fenyőmaggal is próbáltam, úgy is isteni lett!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.