Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
40 dkg finomliszt
3 kk sütőpor
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál méz
2 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 ek natúr kakaópor
1-2 ek rum (vagy 1 ek rumaroma)
1 dl tej
kókuszreszelék
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport.
A puha vajat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és 2 dl tejet. Több adagban hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közepes hőfokon aranysárgára sütjük (25-30 perc).
Ha kihűlt, kisebb kockákra vágjuk.
Közben 25 dkg vajat 25 dkg cukorral alacsony hőfokon megolvasztunk, hozzákeverjük a kakaóport, a rumaromát, és 1 d tejet. Amit felforrt, kész.
Ha a csokoládészósz már langyos, a tésztakockákat villa segítségével egyenként, minden oldalukon megmártjuk benne, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.