Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Klasszikus gyümölcsös piskótatorta, Levintől
2016.05.11

gyumolcsos-piskotatorta.jpg

Hozzávalók
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
1 tábla étcsokoládé
gyümölcs ízlés és idény szerint (málna, meggy, őszibarack...)
tortabevonó-zselé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral szintén habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük a masszát és aranyló sárgára sütjük.Kihűtjük és kiborítjuk a formából.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ezzel kenjük meg a piskótát, majd elrendezzük rajta a gyümölcsöket.

Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk a süteményt és legalább fél óráig hűtőben hűtjük mielőtt felvágjuk.

Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy!

Levin mondja Tulajdonképpen ezzel kezdődött minden. Vagyis prézlis nudlival, de azt nagymamám égisze alatt csináltam. Az első önálló ehető gasztronómiai alkotásom (a homok- és gyurmasütik után) a gyümölcstorta volt. Szóval, a legkisebbek is bátran elkezdhetik! Csavar a történetben: a gyümölcs alatt rejtőző, ropogós csokoládéréteg...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.