Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
1 tábla étcsokoládé
gyümölcs ízlés és idény szerint (málna, meggy, őszibarack...)
tortabevonó-zselé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral szintén habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük a masszát és aranyló sárgára sütjük.Kihűtjük és kiborítjuk a formából.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ezzel kenjük meg a piskótát, majd elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk a süteményt és legalább fél óráig hűtőben hűtjük mielőtt felvágjuk.
Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy!
Levin mondja Tulajdonképpen ezzel kezdődött minden. Vagyis prézlis nudlival, de azt nagymamám égisze alatt csináltam. Az első önálló ehető gasztronómiai alkotásom (a homok- és gyurmasütik után) a gyümölcstorta volt. Szóval, a legkisebbek is bátran elkezdhetik! Csavar a történetben: a gyümölcs alatt rejtőző, ropogós csokoládéréteg...