Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 ek száraz sherry, 2 ek víz, 2 ek szójaszósz, 1 ek étkezési keményítő, 1/2 ek cukor, kevés őrölt bors, 1/2 ek só, 40 dkg csirkemell felkockázva, 2 ek olaj, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 kk reszelt friss gyömbér, 2 szárzeller felkockázva, 10 dkg pirított, sós kesudió, 1 csokor metélőhagyma felaprítva + jégsaláta és friss zellerlevél a tálaláshoz
Elkészítés Egy tálban keverjük simára a sherryt, a vizet, a keményítőt, cukrot és a borsot. Tegyük félre.
Egy nagy serpenyőt melegítsünk fel, tegyük bele az olajat, oszlassuk el egyenletesen, majd fél percig süssük benne a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a csirkemelldarabokat, terítsük szét a serpenyő egész felületén és rázzuk egy-két percig, hogy minden csirkedarabot bevonjon az olaj.
Ekkor adjuk hozzá a zellerdarabokat, és a hússal együtt süssük puhára, de vigyázzunk, ne süssük túl. Öntsük bele a szójaszószos-sherrys keveréket, rázzuk össze, hogy mindenhol befedje a húst és a zellert is. Addig süssük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Végül keverjük bele a kesudiót és az aprított snidlinget, rázzuk össze és azonnal tálaljuk.
Tipp Egy nagy tálon terítsünk szét egy felcsíkozott jégsalátát, szórjuk meg friss zellerlevelekkel és halmozzuk a közepére a kesudiós csirkemellet.
Fogyaszthatjuk párolt rizzsel körítve is.