Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
75 g rizs
1 l tej
2 evőkanál vaj
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
4 evőkanál cukor
2 evőkanál mandulaforgács
csipet só
300 g fagyasztott meggy
2 evőkanál vaníliás cukor
2 lap zselatin
Elkészítés
A megmosott, lecsepegtetett rizst a vajon opálosra pirítjuk (2-3 perc), felöntjük tejjel, csipetnyi sóval. Vanília- és fahéjrúddal ízesítjük, majd kis lángon, néhányszor átkeverve 40 percig főzzük.
A legvégén hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot és a mandulát, pár perc múlva lezárjuk a tüzet. A lábosban hagyjuk hűlni, tovább fog sűrűsödni. Néhány órányi pihentetés után (vagy másnap) az igazi.
A meggyzseléhez a gyümölcsöt kimagozzuk, kevés vízzel és vaníliás cukorral összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. A lapzselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a meggyhez keverjük. Ezt is lehűtjük.
Rétegezve tálaljuk.
Levin mondja Dunede indiai rizspudingját "töltöttem újra". Szeretem a tejberizst, de egy kamaszkori tejberizs-baleset óta nemigen próbálkoztam vele. De ez a verzió tökéletes! Krémes, selymes, picikét fűszeres... Olyan komoly függőséget okoz, hogy három nap alatt a második adagon vagyok túl...