Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 40 dkg reszelt alma, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés Robotgép segítségével a tojásokat a cukorral alaposan összedolgozzuk. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport. Az almákat hámozva és kimagozva lereszeljük (fontos, hogy így legyen meg a 40 dkg). Ezután a liszet és a reszelt almát felváltva, kisebb adagokban a cukros tojásokhoz keverjük és egységes masszává dolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor levesszük a hőfokot 150 fokra és további kb. fél órán keresztül sütjük. Akkor kész, ha a beleszúrt tűre már nem ragad rá semmi, szárazon és tisztán húzható ki a süteményből.
Tipp Ha nem savanykás az alma, elég 30 dkg cukor is.