Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kevert almás sütemény Ildikótól
2012.04.25

kevert-almas-ildikotol-003.jpgHozzávalók 4 tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 40 dkg reszelt alma, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés Robotgép segítségével a  tojásokat a cukorral alaposan összedolgozzuk. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport. Az almákat hámozva és kimagozva lereszeljük (fontos, hogy így legyen meg  a 40 dkg). Ezután a liszet és a reszelt almát felváltva, kisebb adagokban a cukros tojásokhoz keverjük és egységes masszává dolgozzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor levesszük a hőfokot 150 fokra és további kb. fél órán keresztül sütjük. Akkor kész, ha a beleszúrt tűre már nem ragad rá semmi, szárazon és tisztán húzható ki a süteményből.

Tipp Ha nem savanykás az alma, elég 30 dkg cukor is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.