Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók:
Kb. 10 dkg kétszersült (lehetőleg édes)
1 liter tej
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
3 zacskó vaníliás cukor
1 citrom héja
1 cs. mazsola
2-3 evőkanál rum
a tetejére:
3-4 evőkanál áfonya- vagy meggydzsem
1 kávéskanál porcukor
kakaópor
Elkészítés A mazsolát a rumba beáztatjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel, a citrom frissen lereszelt héjával habosra keverjük, a tej hozzáadásával lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
A kétszersültet kisebb darabokra törjük. Egy nagyobb üvegtálban lerakunk egy réteg kétszersültet, rá a mazsolát, erre a krémet, majd a kétszersülttel újra kezdjük a rétegezést addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg krém legyen, amelyen egyenletesen elosztjuk a dzsemet. Ezután a tortát lefedve a hűtőbe tesszük legalább fél napra, de inkább egy éjszakára.
Fogyasztás előtt készítjük el a torta legfelső rétegét: a porcukrot a kakaóporral összekeverjük úgy, hogy a keverék ne legyen túl édes. A tojások fehérjét felverjük, óvatosan beleforgatjuk a kakaós porcukrot, majd a tortára terítjük.
Hűtve kínáljuk.
Tipp: Hőségben ideális, akár desszertként, akár pl. hideg gyümölcsleves után főételként.