Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 50 dkg csirkemell, 15 dkg kesudió, 5-6 db szárított csöves paprika (nem erős), 4 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tyúkhúsleves kocka, 15 dkg aprófejű gomba, 5 szem koktélparadicsom félbe vágva, 2 ek oyster szósz (készen kapható), 2 ek sweet chiliszósz, 3 ek wok-olaj (vagy napraforgóolaj)
Elkészítés A csirkemellet vékony, kisujjnyi darabokra csíkozzuk, a zöldhagymát a zöldje ép részével együtt 3 cm-es darabokra aprítjuk, a gombákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket hajszálvékonyan felszeleteljük, a szárított pirospaprikákat félbe vágjuk, a magjukat kiszórjuk. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk.
Egy wokban (vagy nagy serpenyőben) olajat hevítünk, beledobjuk a szárított paprikákat. Átforgatjuk, amíg kissé kivilágosodnak, majd azonnal kiszedjük az olajból, félrerakjuk. A visszamaradt olajban a fokhagymát gyorsan átfuttatjuk, rádobjuk a csirkemelldarabokat, azonnal átforgatjuk, hozzáadjuk a gombát, meglocsoljuk a sweet chiliszósszal és az oyster szósszal, majd szaporán kavargatva átsütjük. Apránként hozzáadagoljuk a forró húsleves-alaplevet, közben kevergetjük. Amikor minden megpuhult, a felezett paradicsomokat is belekeverjük, átforgatjuk. Fontos, hogy az étel sose legyen száraz, mindig kerüljön alá alaplé. A legvégén kerül hozzá a kesudió és a szárított paprika.
Tipp A legfontosabb, hogy a csirkén és a gombán kívül más hozzávaló ne főjön túl puhára, ne áztassuk el az ételt. Körítsük párolt rizzsel.