Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kecskesajtos-diós csirke barnamártással
2016.10.12

20160921_184333.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 nagyobb, filézett csirkemell

10 dkg kecskesajt

12 tisztított, felezett dióbél

2 ek olívaolaj

só, fehérbors

A tetejére

1-1 vékony szelet keménysajt

A barnamártáshoz*

4 ek olaj

3 csapott ek kristálycukor

1 sárgarépa reszelve

1 fehérrépa reszelve

1 kicsi zeller reszelve

1 kk paradicsompüré

2 ek liszt

0,5 dl víz

szójaszósz

Worcester szósz

mustár

só, bors

1 dl száraz vörösbor

Elkészítés

A csirkemelleket hosszában bevágjuk és szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A kecskesajtot négy egyforma részre osztjuk és mindegyik hússzelet közepébe teszünk belőle, majd diót helyezünk rá.

A hússzeleteket feltekerjük és hústűkkel szorosan összetűzdeljük, olívaolajjal bekenjük. Tepsiben közepes hőfokon, kevés víz aláöntésével, alufóliával letakarva puhára pároljuk.

Ezalatt elkészítjük a mártást, amelyhez az olajon kevergetve karamellizáljuk a cukrot, vigyázva, nehogy megégjen. Ezután a reszelt zöldségeket 2 percig együtt kevergetjük vele, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Ha összemelegedtek, a liszttel megszórjuk, jól elkevergetjük, majd a vízzel felöntjük.

Ízlés szerint 2-3 ek szójamártással és Worcester-mártással, kevés mustárral, borssal ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.

Kb. 8-10 percig főzzük, majd szűréssel eltávolítjuk belőle a szilárd részeket. Az így kapott sűrű léhez 1 dl vörösbort adunk, és azzal összeforraljuk.

A megpuhult csirketekercsekről a fóliát leszedjük, a hústűket kihúzzuk belőlük, és mindegyikre egy-egy szelet keménysajtot helyezünk - azzal együtt sütjük pirosra, fólia nélkül.

Tipp A mártással együtt tálaljuk. Krumplipürét, salátát kínálhatunk mellé.

 

*Mivel a barnamártás elkészítése igen hosszadalmas folyamat, mi most egy egyszerűbb változatot ajánlunk. Ez is finom, és mindenféle sülthöz illik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.