Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 10 dkg legalább 80%-os csokoládé, 10 dkg liszt, 20 dkg nádcukor (vagy kristálycukor), ½ kk. sütőpor, 2 dkg jó minőségű kakaópor, 2 db tojás, 2 kk instant kávé, 1 dl olaj, 5 dkg lapmandula, kevés vaj a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés A száraz alapanyagokkal kezdjük: a lisztet a sütőporral összekeverjük, tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a kakaóport és a feldarabolt csokoládét. Most a nedves alapanyagok következnek: egy másik tálban az instant kávét feloldjuk egy kevés vízben, beleütjük a két tojást, belekeverjük a cukrot és végül az olajat is hozzáadjuk. Az egészet lazán összekeverjük és az így kapott sűrű krémet beledolgozzuk a lisztes keverékbe.A sütőformát kivajazzuk és elterítjük benne a tésztát, a tetejét megszórjuk a lapmandulával és 170-180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, a közepe maradjon lágyabb!
Tipp Még melegen, tejszínhabbal, vagy vaníliafagylalttal díszítve fogyasztjuk.