Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 közepes fej karfiol, 8 dl csirkehús- vagy zöldségleves (kockából), 2 dl főzőtejszín (vagy tejföl), só, őrölt fehérbors, csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítés A karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a vízben főni tesszük. Ha a víz forr, hozzáadjuk a leveskockát, és a karfiolt közepes hőfokon puhára főzzük (kb. 15 perc). A leveshez hozzáadjuk a tejszínt, gyorsan összeforraljuk vele, majd takarékon utánaízesítjük, fűszerezzük. Botmixerrel vagy turmixgépben krémesítjük.
Tipp Díszíthetjük friss zöldfűszerrel. Kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockákat, reszelt füstölt sajtot.