Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
7 tojásból készült narancsos piskóta
50 g mandulaforgács
1-2 evőkanál savanykás lekvár (meggy, ribizli, keserű narancs)
200 ml tejszín
1 csomag habfixáló
egy csomag marcipánízű cukormáz
3-4 teáskanál narancslé
A krémkaramellához
2500 g kristálycukor
200 ml tejszín
100 ml zsíros tej
1/2 rúd vanília
Elkészítés
A mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
A cukrot a tejszínnel, a tejjel és a kikapart vaníliabéllel lábosba öntjük és alacsony hőfokon, időnként megkeverve 40-50 percig főzzük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a langyosra hűtött karamellkrémet és a mandulát.
A piskótát háromfelé vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral. Erre jön a krém fele. Befedjük a második réteg piskótával, amit megkenünk a maradék krémmel.
Végül befedjük a harmadik lappal, amit bevonunk az előírás szerint, de víz helyett narancslével elkészített cukormázzal.
Levin mondja Tömény tejszín és cukor. Igazi, ketyegő kalóriabomba. Egy falatnyi savanykás lekvárral szelídítve az édessége.