Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg koktélparadicsom, 10 ágacska kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, 2,5 dkg cukor, 3 ek olívaolaj, 1 ek szárított oregánó, só, bors
Elkészítés A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a paradicsomokat a vágott felükkel felfelé ráhelyezzük, sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymát összekeverjük a kakkukkfűlevelekkel és a cukorral,majd a paradicsomokat gazdagon bevonjuk ezzel a keverékkel. 140 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
Tipp Pirítósra téve fogyasztjuk. Csöpögtethetünk rá még több extraszűz olívaolajat, és friss kakukkfűlevelekkel is díszíthetjük. Főtt tésztával is összekeverhetjük.