Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 db füge, 4 ek barna cukor, 1 cs vanliás cukor, 1-2 dkg vaj, egy maréknyi mogyoró, dió, vagy más olajos mag, a tálaláshoz fagylalt
Elkészítés A fügéket szélesebb részükkel lefelé sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Levágjuk felső, csúcsos részüket, majd keresztirányban egy-egy vágással kissé megnyitjuk a gyümölcsöket. A belsejükbe kiskanállal vaníliás cukorral elkevert cukrot szórunk, majd mindegyikbe kis vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon átsütjük. Közben serpenyőben, kevergetve megpirítjuk a durvára tört olajos magvakat.
Tálalás A karamellizált fügéket lehetőleg még forrón, fagylalttal tálaljuk, az egészet megszórjuk a pirított magvakkal.
Tipp Jól illik hozzá a vanília, mogyoró-, dió- vagy karamellfagylalt.