Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karamellás panna cotta, Levintől
2014.04.12

karamellas-panna-cotta.jpg

Hozzávalók 250 ml tejszín, 250 ml tej (lehetőleg magas zsírtartalmú, nem tartós tej),1 rúd vanília, 10 g zselatin (én por állagút használtam, nem lapot), 6-8 ek cukor

Elkészítés Először készítsük el a karamellt. Úgy 3-4 evőkanál cukrot olvasszunk aranybarnára, öntsük fel vízzel (vigyázva adjuk hozzá a forró cukorhoz a vizet, nehogy megégessük magunkat!) és forraljuk vissza, amíg nagy buborékok nem keletkeznek a felszínén.

Osszuk szét kis tálkákba, amelyeket előzőleg "kivizeztünk". A vaníliarudat vágjuk ketté, kaparjuk ki a magokat. A tejszínt, a tejet, a vanília magjait és a vaníliarudat közepes lángon forraljuk fel, majd zárjuk le alatta a lángot és vegyük ki belőle a vaníliarudat.

A zselatint keverjük el 3-4 ek cukorral (attól függően, mennyire édesen szeretjük), és adjuk hozzá a tejes keverékhez. Alaposan keverjük el, hogy a zselatin és a cukor feloldódjon. Híg, folyós állagot kapunk, ami majd a hűtőben fog remegősre dermedni. Szűrjük rá a karamellre a krémet és legalább 6 órára tegyük hűtőbe.

Tálalás előtt egy percre mártsuk a tálkák alját forró vízbe, csúsztassunk rá egy tányért, óvatosan fordítsuk meg. Így felülre kerül és az édesség köré folyik a karamellszósz.

Levin mondja Az olaszoknál létezik egy kifejezés: "dolce far niente", azt jelenti, édes semmittevés. Ők aztán értik ezt a "mesterséget", s nyakig merülnek az élet apró örömeiben, az evésben, az ivásban, a lazításban, a szenvedélyes érzelmekben.

Egy tökéletes olasz vacsorától mi is megkapjuk mindezt. Nem fáradunk el az előkészületekben, mert a varázslatot nem a bonyolult technikák, a konyhai bravúrok adják, hanem a friss, finom alapanyagok és az élet szeretete. Vegyük például a paradicsomos mozzarellát előételnek, utána bontsunk meg egy üveg Montepulcanót a bolognai spagetti mellé, és befejezésül tálaljunk fel remegősen lágy, krémes panna cottát.

Kis erőfeszítés, maximális élvezet!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.