Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi sajtos süti
2014.12.17

2014-12-16-karacsonyi-sajtos-suti-koll.jpg

Hozzávalók 35 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 1 kk só, 2 db tojás, 1 dl tejföl

Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a sütőport, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojásfehérjét félretesszük). A jól összegyúrt tésztát kb. félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük. A formák segítségével kiszaggatjuk a tésztát, az így kapott csillagokat, fenyőfákat, betlehemi csillagokat óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és sajttal megszórjuk a tetejüket.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.