Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
7,5 dkg vaj
1 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
2 dkg vágott dió
2 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
5 dkg felkockázott csokoládé
A tetejére
1 csomag kókuszreszelék
10 dkg csokoládé
2 dkg vaj
1 dl tej
Elkészítés A puha vajat, a felvert tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet is, simára keverjük.
A feldarabolt csokoládét, vágott diót és cukrozott narancshéjat pici liszttel megszórjuk, és így keverjük a masszába, mert belisztezve nem süllyednek le az aljára.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és 170 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Amikor a süteményünk a tepsiben kihűlt, felkockázzuk egyforma darabokra. A csokoládéból, tejből és vajból közepesen folyós krémet főzünk, kissé kihűtjük és egyenként beleforgatjuk a sütikockákat. Villával dolgozzunk, akkor nem lesz annyira csokis a kezünk. Végül a csokis kockákat kókuszreszelékbe forgatjuk, tálra rendezzük.
Kiváló karácsonyi csemege, és sokáig eláll.