Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi aszalt gyümölcsös kehely, Dobitól
2014.12.19

20141216_205002.jpg

Hozzávalók 4 főre 400 g mascarpone, 1 tojás sárgája, 6-8 dkg porcukor, 1 dl csokoládéflipp (vagy más sűrű, csokoládés likőr), 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 2 db csillagánizs,1 rúd fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2-3 kávéskanál barna (nád)cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 kávéskanál narancshéjőrlemény

Elkészítés Az aszalt szilvát és a sárgabarackot apró darabkákra vágjuk és egy kevés vízben a vaníliás cukorral és a csillagánizzsal együtt 5-6 percig főzzük, majd a tűzről levéve, hagyjuk a levében kihűlni.

A sárgabarackot a szegfűszeggel és a fahéjjal, a barna cukorral együtt addig főzzük, amíg a cukor feloldódik, és a barack megpuhul (5-10 perc), majd a barackot is hagyjuk a saját levében kihűlni. Az áfonyát a narancshéjőrleménnyel a fentiekhez hasonló módon főzzük meg, a gyümölcsöt hagyjuk kihűlni.

Amíg a gyümölcsök hűlnek, elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és a krémsajtot a csokoládéflippel habosra keverjük.

A kihűlt gyümölcsöket külön-külön leszűrjük, az ánizst, a fahéjat és a szegfűszeget kivesszük.

Szép üvegpoharakban rétegezzük egymásra a gyümölcsöt és a krémet: először az aszalt szilvát, majd a krém felét, erre a sárgabarackot, majd a krém másik felét, végül a vörös áfonyát terítjük a kehelybe, ezután a kelyheket 4-5 órára hűtőbe helyezzük.

Tipp: Kínálhatjuk a gyümölcsös krémet így, vagy tejszínhabrózsákkal a tetején. Csillagánizzsal, fahéjrudacskákkal dekorálva ünnepélyes külsejű desszert lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.