Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros-citromos leves Lillától
2011.10.07

kapros-citromos-leves.jpgHozzávalók 4 főre 1,3 dl zöldségleves (kockából), 1 dl főzőtejszín + 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 ek liszt, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 1 nagy csokor friss kapor, 2  db paradicsom, só, bors

Elkészítés A zöldségleves kockát 1,3 l vízben felfőzzük, amikor kész, levesszük a tűzről. A tojások sárgáját elverjük a tejszínnel és a tejföllel, simára keverjük a liszttel és egy merőkanálnyi levessel. A levest visszatesszük a tőzre és óvatosan elkeverjük benne a habarást. Vigyázzunk, ne forraljuk túl. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat, fűszerezzük a felaprított kaporral, citromhéjjal és a citrom levével. Lassú tűzon melegítsük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.