Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2X20 dkg lazac
2 dl tej
kapor
2 gerezd fokhagyma
só
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
A körethez
4 db közepes burgonya
kakukkfű
olaj (esetleg kacsazsír)
só
Elkészítés A tejben elkeverjük az áttört fokhagymát, a kaprot és a sót, a megmosott, majd a szárazra törölt lazacra öntjük, és 2-3 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
A burgonyát meghámozzuk,sós vízben majdnem puhára főzzük. A krumplikat ezután felkarikázzuk, zsiradékban megforgatjuk, és sorban tepsibe fektetjük. Megszórjuk kakukkfűvel, és fóliával letakarva pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük (kb. fél óra).
Egy grillserpenyőben felolvasztjuk a vajat. A lazacokat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, és a szeleteket először a bőr nélküli, majd a bőrös felükön 5-5 percig sütjük. Sütés közben megöntözzük a citromlével, és a tetejére halmozzuk a tejből kivett, kapros fokhagymát is.