Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Káposztás tészta
2017.01.21

kaposztas2-teszta.jpg

Hozzávalók

0,5 kg fodros kockatészta

1 közepes fej káposzta (kb 1 kg-nyi)

3 ek cukor

1 kk őrölt köménymag

1 kk őrölt bors

3 kk só

4 ek olaj

Elkészítés A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. A káposztát négy részre vágjuk és nagy lyukú reszelőn egy mély tálba reszeljük, megsózzuk, majd kb.tíz perc múlva kinyomkodjuk.

Egy nagy lábosban a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, azután a kinyomkodott káposztát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt világos barnára pirítjuk. A pirítás alatt rendszeresen kevergetjük, hogy le ne égjen.

A fodros kockát forró, sós vízben al dente keménységűre főzzük (tehát ne legyen túl puha). Leszűrjük, egy lábosban kevés olajjal összekeverjük,  és kisebb adagokban hozzákeverjük a párolt káposztát.

Forrón tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.