Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kakukkfüves lazac petrezselymes krumplival, Dobitól
2017.04.21

kakukkfuves-lazac-petrezselymes-krumplival.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 db lazacfilé (kb. 2x20dkg)
2 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma

kakukkfű (szárított, morzsolt)
1 db citrom

A körítéshez
krumpli (ízlés szerint)

1 csokor petrezselyem
kakukkfű (friss)
olívaolaj

Elkészítés

A lazacot megmossuk, leitatjuk, és egy jól zárható edénybe helyezzük, az összezúzott fokhagymával ízesített tejjel - hogy ellepje - leöntjük, néhány  órán (vagy egy éjszakán) át a  hűtőszekrényben érleljük.

Másnap a lazacokat a tejből kiemeljük, megsózzuk, és bedörzsöljük a kakukkfűvel, majd további fél órán át állni hagyjuk. A sütéshez teflonos  grillserpenyőt használjunk, zsiradék nélkül. A grillserpenyőben a halszeleteket először a bőrös felükkel lefelé sütjük meg, miközben a citrom levét rálöttyintjük.

Majd óvatosan megfordítjuk, és a sütést a hal bőrös felével lefelé fordítva fejezzük be. Elegendő, ha oldalanként 4-5 percig sütjük.

A körítéshez a zöldfűszereket apróra vágjuk, és olívaolajon megkapatjuk. A meghámozott, feldarabolt krumplit sós vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres olajra dobjuk, néhány percig a fűszerekkel együtt pirítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.