Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kakukkfüves édesburgonya csirkecombokkal, Dobitól
2017.05.05

kakukkfuves-edesburgonya-csirkecombokkal-dobi.jpg

Hozzávalók 4 főre

8-10 db előkészített (kicsontozott, lebőrözött) csirke-felsőcomb
3 db nagyobb édesburgonya
2  db lilahagyma

majoránna
kakukkfű
1/2 dl száraz fehérbor
olívaolaj

Elkészítés

A csirkecombokat félbevágjuk, majoránnával megszórjuk, egy kevés olívaolajjal leöntjük, néhány órán át állni hagyjuk, és csak sütés előtt 20-30 perccel sózzuk meg.

Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, a lilahagymákat megtisztítjuk, kisebb cikkekre vágjuk, és a zöldségeket egy olajjal kikent sütőtálba fektetjük, sóval és kakukkfővel meghintjük, alaposan összekeverjük.

A csirkedarabokat forró olajban hirtelen megkapatjuk, hogy a színük kissé piros legyen, majd elosztjuk a zöldségeken, illetőleg a zöldségek között.

A csirkés zöldségekre öntjük a pácból és sütésből visszamaradt olívaolajat meg a bort, és alufóliával letakarva kb. 200 fokon sütjük. Amikor az édesburgonya majdnem teljesen megpuhult, az alufóliát levéve, erősebb tűzön kissé még pirítjuk a húst.

Tipp Frissen, forrón tálaljuk, körítés, savanyúság nem kell mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.