Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy közepes tepsihez 4 db tojás, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 10 dkg vaj vagy margarin, pici só, az almaszószhoz 3 db alma, 3-4 ek cukor, 1 kk fahéj, 1 db citrom leve és reszelt héja
Elkészítés A sütés előtt elkészítjük az almaszószt. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és egy lábasba kockázzuk. Megszórjuk a cukorral, fahéjjal, meglocsoljuk citromlével és közepes hőfokon kb.10 perc alatt megpároljuk. Kicsit törjük össze az almadarabokat, de ne főzzük pépesre, inkább darabos maradjon.
Amíg a szósz hűl, elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét mixerrel félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet és a kakaót is, majd az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos).
Egy tepsit alaposan kivajazunk, lisztezünk (ill. sütőpapírral kibélelünk), a masszát beletöltjük, egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére kanalazzuk az almaszószt, de nem fedjük be teljesen vele a tésztát. Hideg sütőbe téve 180 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad (kb. 20-25 perc). A tepsiben kihűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, felkockázva kínáljuk.