Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kakaós gyümölcskenyér
2015.12.11

p1180350.jpg

Hozzávalók

2 db tojás

25 dkg cukor

25 dkg liszt

5 dkg kakaópor

1 mk őrölt fahéj

fél csomag sütőpor

2 dl tejföl

5 dkg csokoládé

10 dkg vegyes aszalt gyümölcs: szilva, mazsola, áfonya, narancshéj, stb.

1 csésze aprított dió

vaj és liszt a forma előkészítéséhez

Elkészítés Az egész tojásokat egy mély tálban robotgéppel összekeverjük a cukorral, tejföllel. A lisztbe keverjük a kakaót, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd a tojásos masszába szitáljuk, összedolgozzuk. A csokoládét kis darabokra vagdaljuk, az aszalt gyümölcsöket apróra felkockázzuk és a darabolt dióval együtt a masszába keverjük.

Egy őzgerincformát alaposan kivajazunk, beszórjuk liszttel, rázogatva egyenletesen eloszlatjuk a felületén, beletöltjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Öt perc múlva lecsökkentjük a hőfokot kb. 160 fokra, és további kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával állapíthatjuk meg, kész-e a sütemény: amilkor a beszúrt tűre már nem ragad tészta.)

A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálra, megszórjuk porcukorral (elmaradhat), és szeletelve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.