Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 mk őrölt fahéj
fél csomag sütőpor
2 dl tejföl
5 dkg csokoládé
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs: szilva, mazsola, áfonya, narancshéj, stb.
1 csésze aprított dió
vaj és liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítés Az egész tojásokat egy mély tálban robotgéppel összekeverjük a cukorral, tejföllel. A lisztbe keverjük a kakaót, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd a tojásos masszába szitáljuk, összedolgozzuk. A csokoládét kis darabokra vagdaljuk, az aszalt gyümölcsöket apróra felkockázzuk és a darabolt dióval együtt a masszába keverjük.
Egy őzgerincformát alaposan kivajazunk, beszórjuk liszttel, rázogatva egyenletesen eloszlatjuk a felületén, beletöltjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Öt perc múlva lecsökkentjük a hőfokot kb. 160 fokra, és további kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával állapíthatjuk meg, kész-e a sütemény: amilkor a beszúrt tűre már nem ragad tészta.)
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálra, megszórjuk porcukorral (elmaradhat), és szeletelve fogyasztjuk.