Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 fél filézett pecsenye kacsamell, só, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, néhány fürt friss zöld bors (keleti boltokban kapható, de használhatunk szárított szemeket is)
Elkészítés A fokhagymákat kicsit összenyomjuk és az olívához adjuk. A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük a fokhagymás olajjal. Lezárható tálban, a fokhagymagerezdekkel és a borsszemekkel együtt 1 napon keresztül hűtőben tartjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, mellédobjuk a zöld borsszemeket, az edényt lefedjük és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után, burgonyapürével körítve tálaljuk.