Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg kacsamáj
1 kg kacsaháj
1 dl víz
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 dl tej
só
Elkészítés A kacsamájat tejjel felöntve egy lefedhető tálban hűtőbe tesszük.
A kacsahájat alaposan megvizsgáljuk, ne maradjon rajta véletlenül toll, vagy szennyeződés, majd kis kockákra vágjuk és egy lábosba tesszük. Aláöntünk 1 dl vizet, és nagyon alacsony hőfokon kisütjük, hogy a töpörtyű aranybarna legyen. Óvatosan leszűrjük, a zsírt hagyjuk kicsit kihűlni, a töpörtyűt sózva fogyasztjuk.
A kacsamájat kivesszük a tejből, papírtörlővel leitatjuk és egy kisméretű lábosba tesszük. Felöntjük annyi kisült kacsazsírral, hogy a májat ellepje (ezért érdemes kisméretű lábost használni), mellé dobjuk a fokhagymagerezdeket, és nagyon alacsony hőfokon megsütjük. A sütés ideje kb. fél óra.
A kacsamájat kisméretű üvegtálba tesszük, felöntjük a zsírral, abban hagyjuk kihűlni, és hűtőben tároljuk, majd fogyasztáskor sózzuk, pirospaprikával fűszerezzük.