Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Juhtúrós töltött körte, Dobitól
2016.01.17

img_0061.jpg

Hozzávalók 4 főre

4 db körte
15-20 dkg juhtúró
0.7-1 dl tejföl
szegfűbors
medvehagyma
4 szelet serrano (vagy fekete erdei) sonka
8 db fekete olajbogyó
1 marék dió
1/2 citrom leve

Elkészítés A diót durvára törjük, szárazon megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A sonkaszeleteket hosszában félbevágjuk, félretesszük.
Megmossuk és héjastól félbevágjuk a körtéket, magházukat kikanyarítjuk. A fél körték domború feléből  is lemetszünk egy kis szeletet, hogy a körték a tányéron biztosan megálljanak, majd a gyümölcsök  vágott felületét citromlével bedörzsöljük, hogy meg ne barnuljanak.
A juhtúrót a tejföllel összekeverjük, a szegfűborssal, medvehagymával fűszerezzük. Ügyeljünk arra, hogy a kapott krém ne legyen túl folyós. A juhtúrós krémet a fél körtékre halmozzuk. A sonkacsíkokba belegöngyöljük az olajbogyókat, majd a kis göngyölegeket a körte magházak helyébe óvatosan benyomjuk.
A töltött körtéket egy órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor a pirított dióval megszórjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.