Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 fej jégsaláta, 4-5 db paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 fej lilahagyma, 20 dkg juhtúró, 8 szelet bacon, a mártáshoz 1 nagy pohár joghurt, 4 gerezd fokhagyma, só, bors + a tálaláshoz 8 szelet pirítós
Elkészítés A jégsalátát kis darabkákra tépkedjük és egy nagy tálba szórjuk. Hozzákeverjük a felkarikázott uborkát, lilahagymát, cikkekre vágott paradicsomot, rátördeljük a juhtúrót és óvatosan összekeverjük. A mártáshoz a joghurtot összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás A salátát négy nagy tányérra halmozzuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a baconszeleteket és a saláta tetejére rendezzük. A visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket és azokat is a tányérokra fektetjük. Minden adaghoz bőségesen tálalunk mártást is, a nagy tányérra helyezve egy kisebb tálkában.