Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Juhtúrós saláta sült baconnal
2014.05.09

juhturos-salata-sult-baconnal-289.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 fej jégsaláta, 4-5 db paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 fej lilahagyma, 20 dkg juhtúró, 8 szelet bacon, a mártáshoz 1 nagy pohár joghurt, 4 gerezd fokhagyma, só, bors + a tálaláshoz 8 szelet pirítós

Elkészítés A jégsalátát kis darabkákra tépkedjük és egy nagy  tálba szórjuk. Hozzákeverjük a felkarikázott uborkát, lilahagymát, cikkekre vágott paradicsomot, rátördeljük a juhtúrót és óvatosan összekeverjük. A mártáshoz a joghurtot összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás A salátát négy nagy tányérra halmozzuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a baconszeleteket és a saláta tetejére rendezzük. A visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket és azokat is a tányérokra fektetjük. Minden adaghoz bőségesen tálalunk mártást is, a nagy tányérra helyezve egy kisebb tálkában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.