Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 db nagyobb gombafej, 10 dkg puha juhtúró, minden gombafejhez egy-egy szeletke bacon, só, bors, petrezselyemzöld, 2 dkg vaj a sütéshez
Elkészítés A gombafejeket meghámozzuk, forró, sós vízben 4-5 perc alatt félpuhára főzzük. (A visszamaradt levet zöldségleveshez felhasználhatjuk), szűrős kanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és kivajazott sütőedénybe rendezzük. Mindegyik közepébe juhtúrót halmozunk és befedjük a baconszeletkékkel. Sózzuk, borsozzuk, 200 fokos sütőbe tesszük és kb. 15-20 perc alatt jól átpirítjuk.
Tálaláskor friss petrezselyemzölddel megszórjuk, forrón vagy langyosan fogyasztjuk.
Tipp Pirítóssal, vagy párolt rizzsel kínáljuk.