Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 250 g eper, 1 pohár natúr joghurt, 2 dl tejszín, porcukor, díszítésnek citromfűlevél
Elkészítés Az epret összeturmixoljuk a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és a kemény habbá vert tejszínt. Kis tálakba adagoljuk, citromfűvel díszítjük.
Tipp Ez a krém túrógombóc mellé is nagyon finom.
Levin mondja A recept rém egyszerű, így, hogy bonyolultabbnak tűnjön, elmesélem a mai napi élményemet. Bár semmi köze ehhez a desszerthez... Magas sarkú cipőben, harisnyában, rövid szoknyában, kis kabátban, sminkben indultam útnak. A buszon a négyes ülésen mellém telepedett egy nagymama a nyolcévesforma unokájával. A nagyi telefonon csevegett, a kislány a szeme sarkából engem méregetett. Nőből voltunk mindketten: én őt vettem alaposan szemügyre. A körmein halvány rózsaszín lakk, szemhéján csillogós festék, ajkain szamócaszínű szájfény. Úgy festett, mint aki érett, duzzadt eperbe harapott. Pólója is eperszínű volt, megfeszült gyerekes, kerek kis pocakján. Hímzett farmerján a slicce cukin lecsúszott, hiába mutogatta neki kézjelekkel a nagymama, húzza fel, nem vette észre. Azon igyekezett, hogy engem utánozva helyezkedjen el. Keresztbe tett lábakkal. Nőcisen. Mosolyogva figyeltem. Ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna.