Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 bögre Jázminrizs
4 bögre víz, forralva
1 kk só
1 bögre vegyes aszalt gyümölcs: meggy, mazsola, áfonya
1 ek kandírozott narancshéj
2 ek olaj
2 ek citromos olívaolaj
kevés őrölt bors
Elkészítés A rizst egy serpenyőben kevés olajon, folytonosan kevergetve megpirítjuk, megsózzuk, felöntjük forró vízzel, lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Amikor majdnem kész, beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és készre pároljuk.
Fűszerezzük őrölt borssal, és tálalás előtt meglocsoljuk citromos olívaolajjal.
Tipp Kacsasülthöz, vagy pulykához, csirkéhez kiváló köret.