Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
10 dkg cukor
25 dkg vaj
30-35 dkg liszt
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs citromos vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 tojás fehérje a kenéshez
5 dkg darált dió és 5 dkg kristálycukor a szóráshoz
Baracklekvár az összeállításhoz
Elkészítés A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat és elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Lefedjük és egy órán át hűtőben pihentetjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, szív alakú formával kiszaggatjuk, a fele adag közepét pici pogácsaszaggatóval kilukasztjuk. A kilukasztott szívek kerülnek majd felülre az összeállításkor, ezeket tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk cukros darált dióval.
A kiszaggatott tésztát nagy tepsire sorakoztatjuk: külön sütjük a teli és külön a kilukasztott szívecskéket, mert eltérő lehet a sütési idő.
A sütőt 180 fokra melegítjük és a tésztát aranybarnára sütjük, de vigyázzunk, ne égessük meg, mert hamar kisülnek.
Összeállítás Az egész szíveket egyenként megkenjük lekvárral, óvatosan rányomunk egy lukasztott, diós szívet, folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A linzert a lekvár sokáig puhán tartja majd.
Tipp Kisüthetjük a kis korongokat is, lekvárral összeragasztva jól mutatnak a szívek mellett.