Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Húsvéti lekváros szívecskék, Komától
2016.03.28

husveti-szivecskek.jpg

Hozzávalók

10 dkg cukor

25 dkg vaj

30-35 dkg liszt

1 db tojás

1 cs vaníliás cukor

1 cs citromos vaníliás cukor

2 ek tejföl

1 tojás fehérje a kenéshez

5 dkg darált dió és 5 dkg kristálycukor a szóráshoz

Baracklekvár az összeállításhoz

Elkészítés A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat és elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Lefedjük és egy órán át hűtőben pihentetjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, szív alakú formával kiszaggatjuk, a fele adag közepét pici pogácsaszaggatóval kilukasztjuk. A kilukasztott szívek kerülnek majd felülre az összeállításkor, ezeket tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk cukros darált dióval.

A kiszaggatott tésztát nagy tepsire sorakoztatjuk: külön sütjük a teli és külön a kilukasztott szívecskéket, mert eltérő lehet a sütési  idő.

A sütőt 180 fokra melegítjük és a tésztát aranybarnára sütjük, de vigyázzunk, ne égessük meg, mert hamar kisülnek.

Összeállítás Az egész szíveket egyenként megkenjük lekvárral, óvatosan rányomunk egy lukasztott, diós szívet, folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A linzert a lekvár sokáig puhán tartja majd.

Tipp Kisüthetjük a kis korongokat is, lekvárral összeragasztva jól mutatnak a szívek mellett.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.