Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Húsvéti koszorú pogácsatésztából
2014.04.19

 husveti-koszoru-pogacsatesztabol-0181.jpg

Hozzávalók 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 3 ek tejföl, 1/2 cs sütőpor, 2 kk só, 1 db tojás a kenéshez, 10 dkg reszelt sajt a tetejére (kihagyható) 

Elkészítés A lisztet a sütőporral összekeverjük és egy mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a túrót, a puha vajat, a tejfölt, a sót. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk, néhány órára hűtőbe tesszük.

A tésztából 30 cm hosszú, 6, vagy 8 db  ujjnyi vastag rudat sodrunk ( kisebb, vagy nagyobb koszorúhoz) és az egyik végüket csigavonalban feltekerjük úgy, hogy a rudak legvégét kissé kifordítva hagyjuk. A kész tekercseket koszorúlakban, egymáshoz közel (sütés közben majd összeérnek) sütőpapírral bérelt tepsibe trendezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben, 20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp A képen látható módon a kész koszorú közepébe élő virágokat, vagy színes, festett keménytojásokat teszünk és díszként az asztal közepére helyezzük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.