Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/2 mk sütőpor A krémhez 1/2 doboz cukrászhab, 1/2 doboz mascarpone, 0,5 kg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint porcukor
Elkészítés A 4 tojást a 4 evőkanál cukorral, robotgép magas fokozatán habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, sütőport. A tésztát előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt szögletes, mélyebb tepsiben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük.
A krémhez felverjük a cukrászhabot jó keményre (kb. 10 perc), hozzákeverjük a mascarponét, a túrót, ízlés szerinti porcukrot és a reszelt citromhéjat.
A krémet a kihűlt a piskóta tetejére kenjük, végül a süteményt eperrel vagy habbal díszítjük.