Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 tábla jó minőségű fehér csokoládé
70 g vaj
3 dl tejszín
2 tojás
1 doboz fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
1 ek méz
1/2 dl mézbor (helyettesíthetjük likőrrel is)
Elkészítés
Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tördelt csokoládékat és a vajat.
A tejszínt verjük fel lágy habbá.
A tojásokat a mézzel és a mézborral szintén verjük habbá. Adjuk hozzá a langyosra hűlt csokoládét, és óvatosan forgassuk bele a tejszínt.
Kis poharakba tegyünk 1-2 kanál felengedett erdei gyümölcsöt, majd kanalazzuk rá a csokoládékrémet.
1 órás hűtés után tálalható.
Levin mondja A csokikrém ihletője Jamie Oliver. Ő "Pimasz csokikrém"-nek titulálja ezt az édességet. Én egy kis variálással huncuttá tettem.