Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Huncut csokikrém, Levintől
2016.06.26

csokikrem.jpg

Hozzávalók

2 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 tábla jó minőségű fehér csokoládé
70 g vaj
3 dl tejszín
2 tojás
1 doboz fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
1 ek méz
1/2 dl mézbor (helyettesíthetjük likőrrel is)

Elkészítés

Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tördelt csokoládékat és a vajat.

A tejszínt verjük fel lágy habbá.

A tojásokat a mézzel és a mézborral szintén verjük habbá. Adjuk hozzá a langyosra hűlt csokoládét, és óvatosan forgassuk bele a tejszínt.

Kis poharakba tegyünk 1-2 kanál felengedett erdei gyümölcsöt, majd kanalazzuk rá a csokoládékrémet.

1 órás hűtés után tálalható.

Levin mondja A csokikrém ihletője Jamie Oliver. Ő "Pimasz csokikrém"-nek titulálja ezt az édességet. Én egy kis variálással huncuttá tettem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.