Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj (margarin), 20 dkg kristálycukor, 2 egész tojás, 25 dkg liszt, 1/2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs sütőpor, 1/2 mk só, 1 dl tej, 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor
Elkészítés Forraljunk vizet egy nagyobb lábasban, majd tegyünk rá egy kisebb lábast és abban olvasszunk meg 10 dkg csokoládét. Adjunk hozzá 1 dl forró vizet, keverjük össze alaposan, és tegyük félre.
Keverjük habosra a vajat a kristálycukorral, majd dolgozzuk bele a 2 egész tojást, a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét.
Melegítsük elő a sütőt.
Egy mély tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a sóval, majd a csokoládés masszával és a tejjel. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába és közepes hőfokon, kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
A krémhez forró víz fölött olvasszunk fel 15 dkg csokoládét. A két tojásfehérjét verjük habbá, majd tovább verve fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Egy másik tálban keverjük habosra a maradék 20 dkg vajat, keverjük össze a tojáshabbal és az olvasztott csokoládéval.
A kihűlt tésztát vágjuk 2 vagy 3 részre (nekünk kettőre sikerült), töltsük meg a krémmel, majd ugyanezzel vonjuk be a tortát is. Végül a maradék 5 dkg csokoládét reszeljük a tetejére.