Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Holland csokoládétorta - Chocoladetaart
2013.04.01

holland-csokitorta.jpg

Hozzávalók 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg  vaj (margarin), 20 dkg kristálycukor, 2 egész tojás, 25 dkg liszt, 1/2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs sütőpor, 1/2 mk só, 1 dl tej, 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

Elkészítés Forraljunk vizet egy nagyobb lábasban, majd tegyünk rá egy kisebb lábast és abban olvasszunk meg 10 dkg csokoládét. Adjunk hozzá 1 dl forró vizet, keverjük össze alaposan, és tegyük félre.

Keverjük habosra a vajat a kristálycukorral, majd dolgozzuk bele a 2 egész tojást, a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét.

Melegítsük elő a sütőt.

Egy mély tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a sóval, majd a csokoládés masszával és a tejjel. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába és közepes hőfokon, kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

A krémhez forró víz fölött olvasszunk fel 15 dkg csokoládét. A két tojásfehérjét verjük habbá, majd tovább verve fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Egy másik tálban keverjük habosra a maradék 20 dkg vajat, keverjük össze a tojáshabbal és az olvasztott csokoládéval.

A kihűlt tésztát vágjuk 2 vagy 3 részre (nekünk kettőre sikerült), töltsük meg a krémmel, majd ugyanezzel vonjuk be a tortát is. Végül a maradék 5 dkg csokoládét reszeljük a tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.