Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Holland csirke
2013.10.19

holland-csirke-kis.jpg

 

Hozzávalók 4-6 főre 1 egész konyhakész csirke, 15-20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6-8 nagyobb gomba, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 fej karfiol, 2 ek liszt, 4 dl tejföl, só, bors, őrölt kömény

Elkészítés A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy jó nagy lábasban, alacsony hőfokon kiolvasztjuk. Üvegesre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát, amelyhez rögtön hozzáadhatjuk a karikákra vágott zöldpaprikát is. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst és megforgatva fehéredésig pirítjuk.

Félrehúzzuk az edényt a főzőlapról, jól összeforgatjuk a húst a zúzott fokhagymával, fűszerezzük köménnyel, borssal, sózzuk. Ezután néhány csésze víz hozzáadásával, fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk, szükség szerint apránként pótolva a vizet.

Ha a csirke már csaknem puha, hozzáadjuk a tisztított, szeletelt gombát és a kisebb rózsáira szedett karfiolt.  Amikor ezek is megpuhultak, hagyjuk a maradék vizet elpárologni úgy, hogy csak szaftos alap marajon a hús és a zöldségek alatt.

Ezután egy jénai tálat vagy egy tepsit kivajazunk, belerakosgatjuk a húsokat, beteríjük a szaftos zöldségekkel és szépen elrendezzük rajta vagy körülötte a karfiolrózsákat. 

Végül a tejfölt elkeverjük liszttel, kissé megsózzuk, és egyenletesen rásimítjuk a zöldséges húsra. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük, frissen tálaljuk.

Tipp Rizzsel kiváló. Ha nem szeretnénk ekkora adagot készíteni, illetve ha gyorsítanánk a folyamatot, akkor pl. filézett csirkecombból vagy csirkemellcsíkokból is elkészíthetjük ezt az ételt - mi így csináltuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.