Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hideg meggyleves
2011.07.19

meggylev.jpgHozzávalók 60 dkg kimagvazott meggy, 1 dkg liszt, 1 dl tejföl, kb. 5 dkg cukor (ízlés szerint), néhány szem szegfűszeg, egy darabka fahéj

Elkészítés A kimagvazott meggyet 2 liter vízben főni tesszük a cukor, a szegfűszeg és a fahéj hozzáadásával. Ahogy megpuhult (kb. 10-12 perc), a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a keverékkel behabarjuk a levest. Az egészet gyorsan összeforraljuk és máris elkészültünk. A levest jól lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp A fűszereket tegyük teatojásba, így nem kell utólag egyenként kiszedegetnünk a levesből. Könnyen elkerülhetjük a habaráskor a csomók képződését, ha egy fém teaszűrőbe tesszük a lisztes tejfölt, és kevergetve, a szűrőt a levesbe mártva adjuk az ételhez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.